Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sjutra otvaranje poglavlja 17

Objavljeno: 24.06.2018. 22:41 Autor: KEI
Crna Gora trebalo bi sjutra da otvori pregovore o poglavlju 17 - Ekonomska i monetarna unija u okviru Međuvladine konferencije o pristupanju Evropskoj uniji, koja će biti održana u Luksemburgu.

Crnogorsku delegaciju će na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Crne Gore EU i sastanku Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje predvoditi ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

U delegaciji će biti i glavni pregovarač za vođenje pregovora s EU, Aleksandar Drljević i viceguverner Centralne banke (CBCG) i pregovarač za poglavlje 17, Nikola Fabris.

Na sastanku Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje biće razmatrani odnosi u okviru SSP-a i strategija pristupanja Crne Gore EU, posebno u svijetlu Izvještaja Evropske komisije za Crnu Goru za 2018. godinu.

Pored ovih tema, na sastanku će biti riječi i o događajima na Zapadnom Balkanu i drugim međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?