Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Pronađeni i oduzeti pišolj, municija u ilegalnom posjedu i kokain; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 25.06.2018. 17:31 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, tokom vikenda, preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, pronašli i oduzeli pištolj i municiju u ilegalnom posjedu, kao i opojnu drogu kokain. Osumnjičeni je lišen slobode.

Naime, službenici CB Podgorica su tokom vikenda vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, a između ostalog su vršili kontrolu vozila bez registarskih oznaka, vozila sa inostranim registarskim oznakama, kao i vozila sa zatamljenim staklima na prednjem dijelu vozila. Službenici Interventne jedinice CB Podgorica su, u naselju Stari Aerodrom, primjetili pmv marke „Audi A3“ nikšićkih registarskih oznaka u kojem se na suvozačevom mjestu nalazilo bezbjednosno interesantno lice A.Š. U trenutku kada je vozač ovog vozila primijetio službenike Interventne grupe, krenuo je da se udaljava nakon čega se zaustavio, kako bi suvozač A.Š. izašao iz vozila i izbjegao policijsku kontrolu. A.Š. je izašao iz vozile i tom prilikom odbacio gornji dio trenerke, kačket i pištolj marke „Glock 17“ sa 15 metaka, a koji je on držao u ilegalnom posjedu. Službenici podgoričke policije su ga sustigli i lišili slobode. Preduzimajući dalje aktivnosti, policijski službenici su zaustavili vozilo iz kojeg je A.Š. izašao a kojim je upravljao K.Š, koji se prethodno udaljio kada je uočio policijske službenike.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se A.Š. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, policijski službenici su kontrolisali M.R, i tom prilikom pronašli i oduzeli praškastu materiju bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Oduzeta materija upućena je u Forenzički centar radi vještačenja.

U narednom periodu službenici CB Podgorica nastaviće sa sprovođenjem pojačanih aktivnosti u vezi kontrole bezbjednosno interesantnih lica sa ciljem prevencije i sprječavanja vršenja teških krivičnih djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?