Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković sa novoimenovanim predstavnicima Kancelarije za odbrambenu saradnju SAD-a

Objavljeno: 25.06.2018. 18:05 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa novoimenovanim predstavnicima Kancelarije za odbrambenu saradnju Sjedinjenih Američkih Država (Office for Defense Cooperation – ODC). Novi šef Kancelarije je kapetan korvete Filip Henri (Philip Henry), a oficir za bilateralnu saradnju sa Nacionalnom gardom Savezne države Mejn, kapetan Brajan Meklelan (Brian McClellan).

Bošković je istakao značaj svakodnevne kvalitetne saradnje sa ODC Kancelarijom i ambasadom SAD u Crnoj Gori u oblasti odbrane. On je apostrofirao da SAD, kao glavni strateški partner našoj zemlji, daju izuzetnu podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, posebno na planu školovanja i obuke, modernizacije Vojske, dostizanja neophodnog nivoa interoperabilnosti, te ispunjavanju aktuelnih ciljeva sposobnosti. Bošković je istakao važnu ulogu ODC Kancelarije u sprovođenju politike Evropske komande Oružanih snaga SAD (United States European Command (EUCOM).

Ministar je upoznao sagovornike sa aktuelnostima u radu Ministarstva odbrane, kao i o prioritetima u modernizaciji Vojske Crne Gore. On je naglasio da će Crna Gora, kao NATO članica, nastaviti da aktivno doprinosi kolektivnom sistemu bezbjednosti, kroz učešće u međunarodnim misijama i operacijama, te da aktivno promoviše NATO politiku “otvorenih vrata” u regionu Zapadnog Balkana.

Kapetan korvete Henri i kapetan Meklelan izrazili su zadovoljstvo što će svoj profesionalni angažman nastaviti u Crnoj Gori. Oni su kazali da će ODC Kancelarija i dalje podržavati napore Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u ostvarivanju svojih prioriteta i planova.

U okviru nastupne posjete Ministarstvu odbrane, kapetana korvete Henrija i kapetana Meklelana primili su u odvojenim posjetama i direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović i načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrej Lakić.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?