Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Službenici Ministarstva finansija učestvovali na AFCOS seminaru

Objavljeno: 25.06.2018. 20:11 Autor: Ministarstvo finansija
Službenici Ministarstva finansija, predstavnici AFCOS kancelarije, Direktorata za upravljačku strukturu i Direkcije javnih radova, učestvovali su na godišnjem AFCOS seminaru, koji je održan u Sarajevu, u periodu od 20-22 juna 2018, u organizaciji  Evropske kancelarije za borbu protiv prevara (OLAF), na kojem se susreću i razmjenjuju iskustva zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Značaj AFCOS seminara ogleda se u unapređenju saradnje u oblasti zaštite finansijskih interesa Evropske unije, kao jednoj od bitnijih oblasti u cilju ispunjavanja obaveza iz Poglavlja 32- Finansijska kontrola. Neke od tema o kojima se diskutovalo na pomenutom seminaru bile su saradnja sa predstavnicima OLAF-a u oblasti istraga, novi trendovi i alati koji su potrebni za uspješnu finansijsku istragu, nove smjernice za izvještavanje o nepravilnostima, alati za bezbijednu komunikaciju sa OLAF-om, kao i o značaju zajedničke saradnje u slučajevima prekograničnih istraga. 

Službenica AFCOS kancelarije, Anja Čarapić, kao predstavnik Ministarstva finansija, učestvovala je u radionici koja se bavila tehničkim alatima potrebnim pri istragama nakon koje je prezentovala zaključke u ime radne grupe. Predstavnici OLAF-a su pohvalili napore Crne Gore, kao i ostalih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo, koje ulažu u oblasti zaštite finansijskih interesa Evropske unije.


PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?