Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Prilikom pretresa pronađen pištolj i municija u ilegalnom posjedu; jedno lice lišeno slobode

Objavljeno: 25.06.2018. 21:06 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su juče u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i službenicima Posebne jedinice policije, preduzimajući aktivnosti na rasvijetljavanju i sprječavanju najtežih krivičnih djela koja su nastala kao posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, izvršili pretres stana i tom prilikom pronašli i oduzeli pištolj, municiju u ilegalnom posjedu i druge predmete. Jedno lice lišeno je slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici CB Podgorica, OB Cetinje i PJP su, 24.06.2018. godine, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres stana koji je u vlasništvi V.N. iz Cetinja u ulici IV jula, a koji koriste bezbjednosno interesantna lica B.S. F.K i R.M, a za koje se sumnja da su bliski tzv. Kavačkom klanu. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke VZOR 50 kalibra 7,65 mm sa sedam metaka u okviru, pvc pakovanje sa 3 komada pištoljske municije, mobilni telefon, sim karticu, fotografije i garderoba u cilju upoređivanja sa postojećim snimcima izvršenja krivičnih djela iz prethodnog perioda.

Svi oduzeti predmeti i stvari će u daljem toku postupka, biti predmet odgovarajućih vještačenja.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se B.S, liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?