Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

S3: Javni poziv privrednom sektoru za popunjavanje online upitnika – produžen rok do 31. avgusta

Objavljeno: 23.07.2018. 17:55 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Crne Gore upućuje javni poziv akademskom, privrednom, javnom i civilnom sektoru za popunjavanje online upitnika, a u cilju kvalitetnog definisanja prioritetnih oblasti razvoja i otkrivanja skrivenih potencijala u prioretnim sektorima.

U okviru izrade Strategije pametne specijalizacije (S3), Ministarstvo nauke Crne Gore, u saradnji sa partnerima, trenutno sprovodi proces preduzetničkog otkrivanja. Nakon drugog kruga radionica po prioritetnim sektorima, Ministarstvo poziva sve aktere da uzmu aktivno učešće u procesu popunjavanja upitnika.

Za razvojne projekte u sektorima, koji će kroz Strategiju pametne specijalizacije biti definisani kao prioritetni u Crnoj Gori, kroz evropske fondove i nacionalne šeme finansiranja biće odobrena značajna sredstva.

Upitnik je otvoren do 31. avgusta i dostupan je na sljedećem linku:

Podsjetimo, Crna Gora prvi put sprovodi Proces preduzetničkog otkrivanja (Entrepreneurial Discovery Process – EDP), od maja tekuće godine.

Najbitniji pokazatelji koji ukazuju na snage i potencijale Crne Gore za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije, definisani su na osnovu pripremnih analiza za izradu Strategije pametne specijalizacije. EDP podrazumijeva interaktivni proces u kojem poslovni sektor, u saradnji sa naučnoistraživačkim, javnim i civilnim akterima, definiše budući smjer razvoja društva.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?