Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Državni sekretar Svete Stolice Pjetro Parolin u srijedu stiže u zvaničnu posjetu Crnoj Gori

Objavljeno: 26.06.2018. 22:29 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković primiće u srijedu državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina, koji stiže u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Kardinalu Parolinu biće priređen svečani doček uz državne počasti.

Zvanični razgovori najviših zvaničnika izvršne vlasti Crne Gore i Svete Stolice biće prilika za dodatno produbljivanje odličnih bilateralnih odnosa koje dijele temeljne civilizacijske vrijednosti mira i pravde. Odnosi naše zemlje i Vatikana datiraju još iz 1886. kada je potpisan Konkordat između Crne Gore i Svete Stolice.

Premijer Marković i kardinal Parolin će se po okončanju zvaničnih razgovora obratiti javnosti.

TEHNIČKE INFORMACIJE ZA MEDIJE:

Mediji mogu snimiti ceremoniju svečanog dočeka državnog sekretara Svete Stolice i obraćanja predsjednika Markovića i kardinala Parolina.

Ceremonija svečanog dočeka državnog sekretara Svete Stolice biće organizovana pred glavnim ulazom Vile „Gorica“ sa početkom u 12:00 sati.

Predstavnici medija zainteresovani za snimanje ceremonije svečanog dočeka treba da su u Vili „Gorica“ do 11:30.

Premijer Duško Marković i kardinal Pjetro Parolin daće izjave za javnost u 13:15.

Predstavnici medija zainteresovani za snimanje izjava za javnost treba da su u Vili „Gorica“ do 12:45.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke ceremonije svečanog dočeka, početka sastanka i obraćanja predsjednika Vlade i državnog sekretara Svete Stolice.

Novinari, foto-reporteri i video snimatelji ulaze u Vilu „Gorica“ korišćenjem godišnje akreditacione kartice Vlade Crne Gore za 2018. godinu koja važi uz lični identifikacioni dokument. Novinari i snimatelji koji nemaju godišnju akreditaciju treba da zatraže pravovremeno od Službe za odnose s javnošću izdavanje dnevne akreditacije. Zahtjev potpisan od strane ovlašćenog lica i ovjeren pečatom potrebno je poslati elektronskom poštom na adresu pr@gov.me i to do srijede, 27. juna u 10:00.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?