Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Državni sekretar Svete Stolice Pjetro Parolin u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Objavljeno: 27.06.2018. 18:23 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošću
                                                                       
Državni sekretar Svete Stolice kardinal Pjetro Parolin stigao je u višednevnu zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Prvu ličnost izvršne vlasti Vatikana dočekao je u Podgorici, uz najviše državne počasti, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

U toku su razgovori premijera Markovića i kardinala Parolina u četiri oka, nakon kojih slijede zvanični crnogorsko-vatikanski razgovori.

Premijer Marković i kardinal Parolin će se po okončanju zvaničnih razgovora, danas rano popodne, obratiti javnosti.

Kardinal Parolin sastaće se danas na radnom ručku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a sjutra s predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem.

Zvanični razgovori najviših zvaničnika Crne Gore i Svete Stolice biće prilika za dodatno produbljivanje odličnih bilateralnih odnosa koje dijele temeljne civilizacijske vrijednosti mira i pravde. Odnosi naše zemlje i Vatikana datiraju još iz 1886. kada je potpisan Konkordat između Crne Gore i Svete Stolice.

Državni sekretar Svete stolice će u četvrtak obići Cetinje, služiti svetu misu u Katedrali Presvetog Srca Isusovog u Podgorici i razgovarati u crkvi Svetog Antuna u Tuzima sa svještenstvom i vjernicima.

Kardinal Parolin će u petak služiti svete mise u Katedrali Svetog Petra Apostola u Baru i Katedrali Svetog Tripuna u Kotoru.
 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?