Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vaterpolisti na prijemu kod ministra sporta: 50 hiljada eura za osvajače Svjetske lige

Objavljeno: 27.06.2018. 19:05 Autor: Ministarstvo sporta

Podgorica, 27. jun 2018. - Ministar sporta Nikola Janović, pripredio je u Ministarstvu sporta prijem za članove vaterpolo reprezentacije, koja je u Budimpešti, osvojila titulu prvaka Svjetske lige, drugu u istoriji crnogorskog vaterpola. 

Čestitajući im, briljantnu pobjedu, kojom se, kako je rekao, danas diči i ponosi cijela Crna Gora, Janović je kazao da je ,,prijem u čast osvajača Svjetske lige, uz finansijsku podršku, najmanje što kao Ministarstvo sporta, u ime Vlade Crne Gore, možemo da uradimo za najbolje crnogorske vaterpoliste, koji su našu državu nakon devet godina, ponovo popeli na pobjednički prijesto i vratili je tamo gdje joj je i mjesto, medju svjetske vaterpolo velesile”. Janović je najavio da će Ministarstvo sporta podržati Vaterpolo i plivački savez Crne Gore sa 50 hiljada eura, neophodnih za realizaciju obaveza iz Svjetske lige. 

Ministarstvo sporta
S obzirom na to da je dio izabranika selektora Vladimira Gojkovića, već otputovao u špansku Taragonu, gdje od 27. juna do 1. jula učestvuju na Mediteranskim igrama, na prijem kod ministra sporta došli su igrači koji će predstojeću pauzu iskoristiti da se odmore i što bolje pripreme, za najveći izazov koji ih očekuje ovog ljeta, a to je Evropsko prvenstvo u Barseloni. 

Zahvaljujući se Ministarstvu sporta na prijemu, vaterpolisti Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Dejan Lazović i Saša Mišić, poručili su u ime svojih saigrača, da im uz podršku države, pobjeda u Svjetskoj ligi daje snažan vjetar u jedra i obećali da će na predstojećem Evropskom prvenstvu, dati sve od sebe da obraduju Crnu Goru jednom od medalja. 

Ministarstvo sporta

Pored Ivovića, Janovića, Lazovića i Mišića, prijemu u Ministarstvu sporta, prisustvovali su i predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Dejan Bajić i V.D. direktora saveza Radovan Milinić, koji su ministru Janoviću zahvalili na izdašnoj podršci, lično mu čestitajući novi Zakon o sportu, koji je Skupština Crne Gore usvojila na jučerašnjem zasjedanju. uvjereni da će, nova zakonska rješenja dati snažan podstrek razvoju crnogorskog sporta.

MINISTARSTVO SPORTA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?