Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konferencija na temu „Upravljanje rizicima i otporni gradovi“ naredna dva dana u Kolašinu

Objavljeno: 27.06.2018. 19:51 Autor: MUP
Konferencija na temu „Upravljanje rizicima i otporni gradovi“ čiji je cilj doprinos informisanju stanovništva i posebnih ciljnih grupa o upravljanju rizicima i otpornim gradovima, kao i razmjena iskustava, mišljenja, modela dobre prakse i naučenih lekcija kada je u pitanju smanjenje rizika od katastrofa, održaće se 28. i 29. juna 2018. godine, u hotelu Bjanka u Kolašinu.

Konferenciju koja će okupiti predstavnike institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem, organizacija civilnog društva, državne i lokalnih uprava, medija, projektnih partnera iz Crne Gore i drugih zemalja, otvoriće državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović, sjutra u 11.30 časova.

Pored predstavnika iz Crne Gore na konferenciji će učešće uzeti i predstavnici Kancelarije Ujedinjenih nacija za smanjenje rizika od katastrofa u Evropi (UNISDR), UNDP-a, Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), Inicijative za pripremljenost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi (DPPI SEE), Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, italijanske istraživačke fondacije za praćenje stanja životne sredine (CIMA), kao i predstavnici nadležnih institucija za zaštitu i spašavanje iz Republike Albanije, Bosne i Hercegovine Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Češke Republike.

Konferenciju organizuju Direktorat za vanredne situacije i FORS Montenegro u okviru projekta „DIRECT – Budimo otporni na nepogode“, koji finansira Generalni direktorat za evropsku civilnu zaštitu i aktivnosti humanitarne pomoći Evropske komisije (DG ECHO).
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?