Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Nikšić: Pronađena i oduzeta marihuana; tri lica lišena slobode; pronađen i kokain

Objavljeno: 27.06.2018. 20:39 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su juče, peduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a u cilju suzbijanja ulične prodaje narkotika, pronašli i oduzeli marihuanu. Tri lica su lišena slobode.

Naime, službenici Interventne jedinice CB Podgorica su, 26.06.2018. godine, u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika, u Ulici 27 marta zaustavili pmv marke „Peugeot 206“ podgoričnih registarskih oznaka u kojem su se nalazila tri lica. Prilikom zaustavljanja vozila sa mjesta suvozača je izašlo jedno lice noseći sa sobom jednu veću pvc kesu, koju je odbacio od sebe kada su ga sustigli policijski službenici. Pregledom kese policijski službenici su pronašli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine od oko 300 grama, kao i nekoliko špriceva. Lica su identifikovana. Sumnja se da je N.M. (20) odbacio kesu sa marihuanom, dok su se u vozilu nalazili i S.P. (21) i L.M. (26). Sva lica su dovedena u službene prostorije CB Podgorica i predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.M, S.P. i L.M. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, službenici CB Podgorica su istog dana u Beogradskoj ulici kontrolom K.D. pronašli tri pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, kao i jednu ručno pravljenu cigaretu sa sadržajem iste biljne materije, tzv. „džoint“. Službenici CB Podgorica će i u narednom preriodu nastaviti sa navedenim aktivnostima u cilju sprječavanja vršenja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga.

Nadalje, službenici Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge na teritoriji Opštine Nikšić, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretragom terena pronašli kokain. Intenzivno se radi na identifikaciji lica čija je pronađena opojna droga. Naime, službenici Odsjeka i CB Nikšić su, postupajući na osnovu operativnih informacija izvršili pretragu terena u mjestu Ozrinići. Tom prilikom policijski službenici su pronašli pakovanje u kojem se nalazilo 25 manjih pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine od oko 25 grama. Policijski službenici su izuzeli pronađenu materiju sa lica mjesta i uputili je u Forenzički centar radi vještačenja. Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju predmetnog događaja, odnosno na identifikaciji lica koje je u posjedu imalo predmetu materiju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?