Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan sastanak Upravnog odbora projekta „Ka EU pravilima o koordinaciji sistema socijalne sigurnosti“,

Objavljeno: 27.06.2018. 15:59 Autor: mrss
Na drugom sastanku Upravnog odbora projekta „Ka EU pravilima o koordinaciji sistema socijalne sigurnosti“, održanom 26. juna 2018. godine, predstavnici institucija korisnica ovog projekta, koji su ujedno i članovi Upravnog odbora, obaviješteni su o napretku projekta, kao i o aktivnostima koje su sprovedene u proteklom periodu.

U prethodna tri mjeseca realizovane su aktivnosti kao što su konferencija za novinare i predstavljanje projekta koji je otvorio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić uz predstavnike Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, zatim dvije značajne obuke koje se odnose na principe koordinacije sistema socijalne legislative i primjenjivu legislatvu, kao i obuka za buduće trenere što će obezbijediti održivost projekta i nakon njegovog završetka.


Članovi Upravnog odbora su obaviješteni i o budućim aktivnostima, a neke od njih bi već tokom jula mjeseca trebale da se realizuju.

Podsjećamo da su institucije korisnice ovog projekta: Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo zdravlja, Fond za zdravstveno osiguranje, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Centri za socijalni rad. Pokrovitelj projekta je Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, a izvođač kompanija KPMG.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?