Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Centar za prava djeteta dobio licencu za obavljanje djelatnosti socijalane i dječje zaštite

Objavljeno: 28.06.2018. 18:29 Autor: mrss

mrss

Licenciranje pružalaca usluga uređeno je u načelu Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti, a bliže Pravilnikom o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje, suspenziju i oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti socijalane i dječje zaštite čime su stvoreni svi preduslovi za licenciranje pružalaca usluga.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i generalni direktor Direktorata za socijalno staranja i dječju zaštitu Goran Kuševija uručili su danas, 28. juna 2018. godine licencu za obavljanje djelatnosti direktorici Centra za prava djeteta Crne Gore Rajki Perović i njenoj saradnici Jeleni Gluščević.

Organizaciji Centar za prava djeteta Crne Gore izdata je licenca za obavljanje djelatnosti za uslugu dnevni boravak za djecu i mlade sa problemima u ponašanju koju koristi 10 korisnika.

Uspostavljanjem licenciranja pružaoca usluga dodatno će se unaprjediti sistem kvaliteta u socijalnoj i dječjoj zaštiti, a posebno u dijelu pružanja i korišćenja usluga iz ove oblasti.

Licenciranje pružalaca usluga uređeno je Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti koji je donesen 2013. godine, a bliže Pravilnikom o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje, suspenziju i oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti socijalne i dječje zaštite kojim su propisani bliži uslovi za izdavanje, obnavljanje, suspenziju i oduzimanje licence čime su stvoreni svi preduslovi za licenciranje pružalaca usluga u sistemu socijalnu i dječje zaštite. Ministrastvo rada i socijalnog staranja od septembra 2017. godine omogućilo je polaganje stručnog ispita za sve stručne radnike.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?