Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Herceg Novi: Pronađeno i oduzeto oko 1,6 kg marihuane; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 28.06.2018. 18:50 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicma Centra bezbjednosti Herceg Novi pronašli i oduzeli oko 1,6 kg marihuane i tablete za koje se sumnja da su sintetička droga. Lice kod kojeg je pronađena opojna droga je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka su, 27.06.2018. godine oko 14,00 časova, na lokalnoim putu u Bijeloj zaustavili pmv marke „Opel Calibra“ hercegnovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.B. (34) iz Herceg Novog. Lice je pokušalo bjekstvo vozilom ali je brzom intervencijom policijskih službenika zaustavljeno i izvršen je pretres lica i vozila. Tom prilikom policijski službenici su kod lica pronašli četiri pvc pakovanja dok je u vozilu pronađeno još 29 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, službenici Odsjeka i CB Herceg Novi su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.B. u Bijeloj. Tom prilikom policijski službenici su pronašli jedno veće pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana težine od oko kilogram i jedno vakumirano pvc pakovanje sa sadžajem biljne materije tamnozelene boje težine oko 500 grama. Daljim pretresom pronađeno je još 36 pvc pakovanja i kesica sa sadržajem iste biljne materije koje su bile pripremljene za prodaju krajnjim korisnicima, kao i 29 tableta plave boje u obliku srca za koje se pretpostavlja da sadrže sintetičku drogu. Ukupna težina pronađene i oduzete opojne droge marihuana je 1613 grama.

Pronađena opojna droga i tablete biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?