Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

GD Direktorata za poreski i carinski sistem Radović: Uredbom za odlaganje naplate uvedene olakšice za obveznike sa prolaznim teškoćama u izmirenju obaveza

Objavljeno: 28.06.2018. 22:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog uredbe o uslovima za odlaganje naplate poreskih i neporeskih potraživanja.

U izjavi za javnost nakon sjednice, generalni direktor Dikrektorata za poreski i carinski sistem Novo Radović saopštio je da pomenuta uredba i Zakon o reprogramu poreskih potraživanja koji je na snazi nemaju istu ciljnu grupu poreskih obveznika.

„Zakonom o reprogramu poreskih potraživanja je stavljena van snage ranija uredba i donošenje ovog zakona je imalo za cilj da se poreskim dužnicima olakša plaćanje poreskog duga koji je nastao do njegovog stupanja na snagu. Svi poreski dužnici su imali mogućnost da koriste prava iz ovog zakona. Međutim, prošlo je osamnaest mjeseci od dana stupanja zakona na snagu i pokazalo se da postoji potreba za uvođenjem instituta odlaganja za obveznike koji su bili uredni do dana stupanja na snagu zakona ili koji su započeli djelatnost nakon tog datuma... Tako se faktički daje pravo na odlaganje obveznicima koji imaju prolazne teškoće u izmirivanju obaveza “- rekao je Radović.

On je naglasio da institut odlaganja ima opravdanost ukoliko će obezbijediti lakšu naplatu poreskog duga, te da se i uredni poreski obveznici nužno nađu u situaciji da zatraže odlaganje plaćanja poreske obaveze.

Radović je istakao da pravo na odlaganje po ovoj uredbi ne mogu koristiti obveznici koji koriste prava iz Zakona o reprogramu poreskog potraživanja i samo se može odložiti dug koji je nastao poslije 15.02.2017. godine.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE 




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?