Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pejanović na konferenciji “Upravljanje rizicima i otporni gradovi” : Saradnjom sa međunarodnim partnerima do adekvatnog odgovora na različite vrste hazarda

Objavljeno: 28.06.2018. 21:15 Autor: MUP
Crna Gora u kontinuitetu sprovodi aktivnosti na smanjenju rizika od svih vrsta katastrofa i jačanju sistema zaštite i spašavanja i u ovoj oblasti ostvaruje dobru i kvalitetnu saradnju sa međunarodnim partnerima, poručio je državni sekretar Dragan Pejanović otvarajući konferenciju na temu “Upravljanje rizicima i otporni gradovi” koja se danas i sjutra održava u Kolašinu.

Državni sekretar Pejanović je istakao da je Crna Gora u ovoj oblasti napravila značajne iskorake u strateškom, normativnom, institucionalnom i administrativnom dijelu i izrazio očekivanje da će konferencija biti dobra prilika za razmjenu iskustava, ideja i dobre prakse u upravljanju rizicima, jačanju pripremljenosti za efektivniji odgovor na nepogode, kao i informisanje i edukaciju građana.

Ovom prilikom državni sekretar je izrazio zahvalnost za pomoć koju su međunarodni partneri uputili Crnoj Gori u prethodnoj požarnoj sezoni, kao i za kontinuiranu podršku u vidu obuka i brojnih projekata. Takođe je naglasio da je potrebno zajednički raditi na jačanju interoperabilnosti, profesionalnih i prijateljskih odnosa kako bi se dao adekvatan odgovor na različite vrste hazarda.

Na konferenciji koju organizuju Direktorat za vanredne situacije MUP-a i FORS Montenegro - Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore osim državnog sekretara Pejanovića prisutnima su se obratili i Mirsad Mulić, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije, Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegra i predstavnici projektnih partnera Miran Štular iz Slovenije i Marek Gašparin iz Češke.

Cjelokupno izlaganje državnog sekretara možete preuzeti ovdje





Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?