Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio ambasadora Egipta: Projekat Luštica Bay je uspješan primjer saradnje dviju država

Objavljeno: 02.07.2018. 21:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
                                                                                                                                                                                                                                  
Služba za odnose s javnošcu Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Arapske Republike Egipat (sa sjedištem u Pragu) Abdelrahmana Salaheldina.

Tokom sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo prijateljskim odnosima između Crne Gore i Arapske Republike Egipat, kao i interes za unapređenje bilateralne saradnje i dinamizaciju političkog dijaloga.

Premijer Marković se zahvalio ambasadoru Salaheldinu na doprinosu snaženju crnogorsko-egipatskih odnosa i brojnim inicijativama koje pokrenute za vrijeme trajanja njegovog mandata. Posebno naglasio značaj realizacije najvećeg turističkog projekta u Crnoj Gori – rizorta Luštica Bay, i skorim otvaranjem prve faze projekta, što predstavlja uspješan primjer saradnje dvije zemlje koji treba da slijedimo u budućnosti.

Ambasador Salaheldin je pozvao na intenziviranje privrednih kontakata u svrhu daljih egipatskih investicija, prevashodno kroz povezivanje i uspostavljanje saradnje privrednih komora dvije zemlje i formiranje međuvladinog privrednog komiteta.

Zajednički je izraženo zadovoljstvo saradnjom u oblasti kulture, čiji osnov čini nedavno potpisan Sporazum o saradnji u ovoj oblasti, te ukazano na interes aktuelizacije saradnje u oblasti turizma i pomorskog saobraćaja - kroz povezivanje luka Bar i Aleksandrija, kao i u drugim oblastima od obostranog značaja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?