Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dan najboljih praksi: Marija Sklodovska Kiri poziv za Individualne stipendije

Objavljeno: 03.07.2018. 14:13 Autor: Ministarstvo nauke

Ministarstvo nauke

Dan najboljih praksi: Marija Sklodovska Kiri poziv za Individualne stipendije

Ministarstvo nauke Crne Gore organizuje Dan najboljih praksi za Marija Sklodovska Kiri poziv za Individualne stipendije 11. jula 2018. godine, u Sali za sastanke, sa početkom u 10 časova, Rimski trg b.b.

Dr. Radenka Krsmanović Whiffen, dobitnica Marija Kiri Individualne stipendije u ENEA Casaccia Istraživačkom centru u Italiji u okviru projekta “ZnS Wurtzite Nanotextured Ceramic Materials for Pyroelectric Energy Harvesting NanoPyroMat”*, predstaviće svoje iskustvo u pripremi projektne prijave, ukazati na najbolji način izbora institucije domaćina, kao i na značaj dobre saradnje sa mentorom.

Uz to, dr. Krsmanović Whiffen će upoznati posjetioce sa Marija Kiri alumni asocijacijom (Marie Curie Alumni Association – MCAA) i novoosnovanom Grupom za Zapadni Balkan u okviru ove Asocijacije. Riječ je o globalnoj mreži istraživača, čiji je cilj da, kao forum za razmjenu mišljenja istraživača, unaprijedi protok znanja između različitih zemalja, sektora ekonomije i naučnih disciplina, te poboljša saradnju članova asocijacije, kao i spoljnjih korisnika.

Podsjećamo, Evropska komisija je objavila ovaj poziv 12. aprila 2018. godine. Sve potrebne informacije, kao i prezentaciju, možete pogledati na sljedećoj veb stranici:
http://www.mna.gov.me/ministarstvo/Horizont2020/183948/H2020-Marija-Sklodovska-Kiri-Akcije-Poziv-za-Individualne-stipendije-otvoren.html


Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže 11. jula, u prostorijama Ministarstva nauke, kako bi zajednički unaprijedili šanse da postanete Marija Kiri stipendista!

* Ovaj projekat je finansiran od strane Evropske unije u okviru Programa za istraživanja i inovacije H2020, Marija Sklodovska-Kiri grant ugovora br. 797951.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?