Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijeri Marković i Rama: CG i Albaniju vezuje susjedstvo bez otvorenih pitanja čiji su garant nacionalne manjine

Objavljeno: 03.07.2018. 21:22 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu


Predsjednici vlada Crne Gore i Albanije Duško Marković i Edi Rama zajednički su zaključili danas na konferenciji za medije održanoj u Skadru po okončanju zajedničke sjednice vlada da dvije države vezuju dobri susjedski odnosi, bez otvorenih pitanja, te da su garant dobrih odnosa nacionalne manjine sa obje strane granice.

Premijer Marković je sa zadovoljstvom ocijenio da na evroatlantskom putu,dvije zemlje svoje dobre međudržavne odnose pretvaraju u zajedničke akcije, posebno istakavši da odnosi Crne Gore i Albanije moraju biti oplemenjeni ekonomskom saradnjom.

On je ponovio da Crna Gora i Albanija dijele zajedničke vrijednosti na putu ka evroatlantskoj porodici i iskoristio priliku da pohvali napore koje Albanija preduzima na tom utu.

Osvrnuvši se na uspješno okončanu sjednicu dviju Vlada danas u Skadru kao i paket potpisanih sporazuma iz više oblasti, premijer Rama je izrazio zadovoljstvo zbog postignute saradnje i naglasio da dvije države ostaju posvećene uklanjanju barijera kroz kompanije koje su zainteresovane da djeluju sa obje strane granice. 
         

 

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošću

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

FOTO: Ceremonija potpisivanja zajedničkih dokumenata (7.33 MB)

VIDEO: https://youtu.be/KL1h5km3JKA                          VIDEO: https://youtu.be/889-aJ35QVE

    

VIDEO: https://youtu.be/FlOaOA1vIhU                                VIDEO: https://youtu.be/TTCIA67Omic

 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?