Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Baru održan okrugi sto povodom javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji

Objavljeno: 03.07.2018. 19:00 Autor: MJU

Okrugli sto povodom javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji za opštine Bar, Ulcinj, Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi, održan je u Baru, u organizaciji Ministarstva javne uprave.

Na okruglom stolu govorili su Jadranka Vukčević, generalna direktorica za lokalnu samoupravu, Goran Janković, načelnik komunalne policije Glavnog grada Podgorice i Sanja Živković, Odbor za komunalne djelatnosti i životnu sredinu Zajednice opština CG.

Razlozi za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji ogledaju u potrebi za daljim unapređenjem zakonskih rješenja, koji treba da otklone određene slabosti, probleme koji su se pokazali u praksi, odnosno u funkcionisanju službe komunalne policije, čime bi se stvorili dodatni uslovi za efikasnije sprovođenje propisa iz nadležnosti opština i obezbijedio efikasniji rad organa jedinica lokalne samouprave u realizaciji njenih politika, istakla je u svom izlaganju generalana direktorica Vukčević.

Javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji počela je 1. juna 2018. godine, objavljivanjem javnog poziva za učešće u raspravi, teksta Nacrta zakona sa obrazloženjem i Programa javne rasprave na internet stranici Ministarstva javne uprave i portalu e – uprave.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?