Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Unaprijediti saradnju Izraela i Crne Gore

Objavljeno: 04.07.2018. 20:51 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa generalnim direktorom Ministarstva vanjskih poslova Izraela Juvalom Rotemom, kako bi se sagledale mogućnosti intenzivnije saradnje dviju zemalja.

Na sastanku kome je prisustvovala i nerezidentna ambasadorka Izraela u Crnoj Gori sa sjedištem u Beogradu Alona Fišer Kam i generalni direktor Direktorata za EU integracije međunarodnu saradnju MORiT-a Igor Građević, ocijenjeno je da je do sada ostvarena uspješna saradnja, kao i da postoji veliki prostor za njeno unapređenje.

Izraelska strana posebno je zainteresovana za saradnju u oblasti turizma, ali i za ostale privredne sfere za koje bi procijenili da su perspektivne za ulaganje.

Ministar Radulović je kazao da postoje mnoge oblasti iz kojih bi Crna Gora mogla da koristi iskustva Izraela, ali i da ponudi prednosti kojima raspolažu teritorijalno male zemlje.

Generalni direktor Rotem istakao je da je ovo njegova prva posjeta Balkanu i da je njen cilj da sagleda potencijale koje prvenstveno Crna Gora i Srbija mogu imati za izraelske investitore.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?