Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana Druga sjednica Nacionalnog Savjeta za obrazovanje

Objavljeno: 07.03.2018. 19:28 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Druga sjednica Nacionalnog Savjeta za obrazovanje (u trećem sazivu), održana je 7. marta 2018. godine u Ministarstvu prosvjete.

Nacionalni savjet za obrazovanje je donio Program obrazovanja za stručno usavršavanje državnih službenika za strategijsko planiranje, Program obrazovanja za stručno usavršavanje pedijatara za prepoznavanje seksualnog zlostavljanja djece i obrazovni program za privatnu ustanovu IPC i IMYC. Takođe, donešeni su ispitni katalog i program obrazovanja Saradnik/Saradnica za socijalnu inkluziju RE za oblast socijalne zaštite.

Utvrđen je predmetni program Crnogorski jezik i književnost za crnogorsku dijasporu.

Odobreni su udžbenički kompleti Govorimo crnogorski, nivo A1; Govorimo crnogorski, nivo A2; Crnogorski jezik kao nematernji za II razred gimnazije i Muzički koraci za drugi razred muzičke škole.

Usvojen je prijedlog dopune liste potencijalnih recenzenata za udžbenike u srednjem stručnom obrazovanju, iz sektora: Inženjerstvo, proizvodne tehnologije (mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i automatizacija i dr.), podsektora Elektrotehnika, oblast Energetika; Ekonomija i Pravo, podsektora Ekonomija i podsektora Pravo i Turizam, trgovina i ugostiteljstvo, podsektora Ugostiteljstvo. Usvojena je dopuna Kataloga programa stručnog usavršavanja nastavnika nedostajućim programima za školsku 2017/2018. i 2018/2019. godinu.

Nacionalni savjet za obrazovanje je usvojio Vodič i Obrazac za primjenu individualnog tranzicionog plana 2 (ITP2) kao i Prijedlog opšteg dijela javno važećeg obrazovnog programa za osnovno muzičko i baletsko obrazovanje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?