Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Prenošenje dobre prakse u oblasti javno-privatnog partnerstva

Objavljeno: 05.07.2018. 19:53 Autor: Ministarstvo finansija
Savjetnici Evropskog ekspertskog centra za javno privatno partnerstvo (EPEC), kao dijela Evropske investicione banke, borave u posjeti  Crnoj Gori, u okviru aktivnosti predviđenih Western Balkan Investment Framework (WBIF).
 
Koristeći ovu priliku, Ministarstvo finansija organizovalo je radni sastanak relevantnih institucija sa predstavnicima EPEC-a, gospodinom Luigi De Pierisom i gospodinom Knut Gumertom, u cilju prenošenja prakse u primjeni ugovora javno-privatnog partnerstva u oblastima infrastrukturnih ulaganja. 

Savjetnici EPEC-a su prezentovali iskustvo i izazove u sprovođenju projekata javno-privatnog partnerstva, dok je poseban predmet analize bio regulatorni okvir za javno-privatno partnerstvo čija je izrada u toku. Načelnik Direkcije za unaprjeđenje poslovnog ambijenta, Jelena Jovetić je ispred Ministarstva finansija ukazala na ključne aspekte novog regulatornog i institucionalnog okvira, sa akcentom na naša očekivanja u pogledu budućih projekata javno-privatnog partnerstva.  Stručnjaci iz EPEC-a su podijelili svoju ekspertizu u politici javno-privatnog partnerstva sa  osvrtom na praksu zemalja Zapadnog Balkana u primjeni projekata javno-privatnog partnerstva, kao i na ključne probleme i preporuke za sporovođenje ugovora o javno-privatnom partnerstvu. 

Na neophodnost uvažavanja svih pojedinačnih specifičnosti predmeta projekta javno-privatnog partnerstva ukazao je prezentacijom regionalnog iskustva gospodin Darko Jovanović, iz Advokatske kancelarije Karanović i Nikolić, kao partnera EPEC-a u zemljama Zapadnog Balkana u projektima javno-privatnog partnerstva.  

Sastanku su prisustvovali predstavnici resora važnih za dalju primjenu politike javno-privatnog partnerstva u Crnoj Gori: Ministartva ekonomije, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvjete, Kancelarije za evropske integracije, Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija, Sekretarijata za razvojne projekte i Prijestonice Cetinje.

PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?