Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA: Konferencija povodom završetka projekta ,,Implementacija procedure za ekspresnu poštu u skladu sa zahtjevima EU i STO“

Objavljeno: 05.07.2018. 20:15 Autor: Ministarstvo finansija
Generalni direktor Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i kopredsjedavajući Nacionalnog komiteta za trgovinske olakšice, Novo Radović otvoriće sjutra u 10:00 časova konferenciju povodom zavšetka projekta ,,Implementacija procedure za ekspresnu poštu u skladu sa zahtjevima EU i STO”. Konferencija se u organizaciji njemačke organizacije za međunarodnu saradnju - GIZ održava u hotelu Budva u Budvi. Uvodno izlaganje imaće i direktor Uprave carina, Vladan Joković, generalni direktor Direktorata za razvoj u Ministarstvu ekonomije, Miloš Čelanović i program menadžer GIZ Alijanse za trgovinske olakšice, Mattia Wegmann.

Projekat se odnosi na uspostavljanje sistema obrade dokumentacije prije dolaska robe za ekspresne pošiljke.

Cilj projekta je da se značajno ubrzaju procedure i unaprijedi sistem carinjenja eskpresnih pošiljki.

U toku konferencije eksperti domaćih i međunarodnih carinskih organa će razmijeniti iskustva i naučene lekcije o postupcima i procesima, kao i o najvećim izazovima uvođenja nove procedure za obradu prije dolaska za ekspresne pošiljke.

Agendu konferencije možete preuzeti ovdje:




PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?