Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kolegijum za pregovore sa EU: Ojačati Kancelariju za EU, smanjiti format radnih grupa

Objavljeno: 06.07.2018. 20:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Video: Sjednica Kolegijuma za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji - kadrovi

Foto: Sjednica Kolegijuma za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (27,0 MB)

Kolegijum za pregovore Crne Gore i Evropske unije razmotrio je danas na XX sjednici stanje u pregovaračkom procesu i zaključio da predstojeći izazovi u integracionom procesu iziskuju jačanje kadrovskih kapaciteta Kancelarije za evropske integracije i ustanovljavanje procedura koje će podrazumijevati nagrađivanje najodgovornijih subjekata u pregovorima na osnovu ostvarenog rezultata.

Kancelarija za evropske integracije je zadužena da u svrhu unapređenja efikasnosti pregovaračkog procesa u saradnji sa resornim institucijama predloži smanjenje formata radnih grupa za pregovore.

Zaključeno je da je potrebno intenzivirati djelovanje u cilju dobijanja završnih mjerila za poglavlja 3 (Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga), 5 (Javne nabavke), 6 (Privredno pravo), 7 (Pravo intelektualne svojine), 13 (Ribarstvo), 21 (Transevropske mreže) i 28 (Zaštita potrošača i zdravlja).

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?