Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora i Slovenija finansiraće 30 zajedničkih naučnoistraživačkih projekata

Objavljeno: 06.07.2018. 18:59 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Mješovita komisija za naučnu i tehnološku saradnju između Crne Gore i Republike Slovenije potpisala je danas, u prostorijama Ministarstva nauke, Protokol kojim se odobrava 30 projekata za finansiranje u naredne dvije godine.

U ime Republike Slovenije Protokol je potpisao gospodin Tit Neubauer, načelnik Službe za medunarodnu saradnju i evropske poslove u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i sport Republike Slovenije, a ispred Ministarstva nauke Smiljana Prelević, sekretarka Ministarstva.
Ministarstvo nauke
Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovenije o naučnoj i tehnološkoj saradnji, Ministarstvo nauke Crne Gore i Javna agencija za istraživačku djelatnost Republike Slovenije raspisali su Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Slovenije za period 2018-2020. godine.

Nakon evaluacije i dostupnog budžeta dvije zemlje, Mješovita komisija za naučnu i tehnološku saradnju između Crne Gore i Republike Slovenije, od prijavljenih 45, za finansiranje je odobrila 30 projekta, usaglasila i potpisala Protokol sa petog zasijedanja, 6. jula 2018. godine u Podgorici.
Ministarstvo nauke
Članovi Mješovite komisije iz Republike Slovenije održali su ranije danas sastanak i sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović, na kojem je bilo riječi o Protokolu, kao i izvanrednoj naučnoj saradnji koju Crna Gora ima sa Republikom Slovenijom.

Naučnoistraživački projekti će se realizovati u vidu zajedničkih posjeta (putni troškovi i dnevnice) istraživača iz Crne Gore i Republike Slovenije, koji će učestvovati u zajedničkim istraživačkim projektima.

Ministarstvo nauke će za svaki projekat obezbjediti sredstva u iznosu od 1.000 eura za crnogorski tim, a Javna agencija za istraživačku djelatnost će obezbjediti sredstva u iznosu od 1.000 eura za slovenački tim.

Datum početka realizacije je 01.08.2018. godine, dok je datum završetka projekta 31.07.2020. godine.

Tekst Protokola možete preuzeti OVDJE.

Listu odobrenih projekata sa Republikom Slovenijom možete preuzeti OVDJE.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?