Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pejanović: Nastavak dobre saradnje MUP-a i Međunarodne organizacije za migracije (IOM)

Objavljeno: 06.07.2018. 19:21 Autor: MUP
Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu sprovodi proaktivne i preventivne aktivnosti u oblasti borbe protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizacije i otvoreno je za osnaživanje partnerstva sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), kako bi se dao kvalitetan odgovor na aktuelne izazove u ovoj oblasti, poručio je Dragan Pejanović, državni sekretar i koordinator nacionalnog medjuresorskog operativnog tima za implementaciju Akcionog plana za sprovođenje Strategije suzbijanja nasilnog ekstermizma, na današnjem sastanku sa Dušicom Živković, šeficom IOM Kancelarije u Crnoj Gori.

Zahvaljujući na dosadašnjoj kvalitetnoj saradnji, državni sekretar Pejanović je istakao da je Crna Gora u odnosu na zemlje regiona najmanje pogođena problemom nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu, ali da MUP i Uprava policije, u saradnji sa nadležnim organima preduzimaju aktivnosti, kako na strateškom, tako i na operativnom nivou.

Šefica IOM Kancelarije u Crnoj Gori, Dušica Živković je izrazila zadovoljstvo uspješnom dugogodišnjom saradnjom i očekivanje da će u Ministarstvu unutrašnjih poslova i dalje imati kredibilnog i pouzdanog partnera. U tom smislu, naglasila je značaj zajedničkog djelovanja kroz sprovođenje projekata u lokalnim zajednicama u Crnoj Gori, u čijem fokusu su prepoznavanje pojavnih oblika nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu, identifikacija ranjivih grupa i pojedinaca, kao i potencijalnih veza sa stranim terorističkim borcima.

Zajednički je konstatovano da je potrebno da svi relevantni akteri društva, kako na centralnom, tako i na lokalnom nivou, uz saradnju sa civilnim sektorom, daju svoj doprinos rješavanju izazova u ovoj oblasti, sagledavajući ga i u kontekstu aktuelnih dešavanja u oblasti migracija.








Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?