Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijeri Marković i Li sastali se na Samitu u Sofiji: državni odnosi odlični, kineske kompanije će konkurisati za nastavak gradnje Autoputa

Objavljeno: 08.07.2018. 01:12 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošcu

Predsjednici vlada Crne Gore i Narodne Republike Kine Duško Marković i Li Kećijang konstatovali su danas na sastanku u održanom Sofiji da su odnosi dviju država kvalitetni i sadržajni i da konstatno napreduju te da obje države vide prostor za dalji napredak u saradnji u oblastima saobraćajne infrastrukture, energetike i poljoprivrede.

„Crna Gora i Kina imaju najbolje odnose u istoriji čemu naročito doprinosi saradnja u okviru mehanizma 16+1 kao i gradnja prvog našeg autoputa – projekta vijeka u Crnoj Gori. Posebno zadovoljstvo iskazujemo mogućnošću da se u projekat obnove pruge Beograd – Budimpešta uključi i povezivanje sa lukom Bar čime bi se stvorile pretpostavke za valorizaciju tog našeg važnog resursa“ – rekao je premijer Marković na sastanku održanom nakon Samita šefova vlada NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Predsjednik Državnog savjeta NR Kine Li Kećijang iskazao je zadvoljstvo činjenicom da su radovi na prioritetnoj dionici autputa Bar – Boljare u punom zamahu. Govoreći o nastavku gradnje autoputa premijer Li je rekao da je uvjeren da će kineske komanije biti dovoljno konkuretne i pružiti dobre ponude.

Saradnja Kine sa Crnom Gorom u oblasti infrastrukture može da poprimi i nove formate u drugim sektorima naglasio je premijer Li i dodao da Kina želi da uvozi više poljoprivrednih proizvoda iz Crne Gore i da radi na tome da se povećava broj kineskih turista u našoj zemlji.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pozvao je predsjednika Državnog savjeta NR Kine Li Kećijanga da posjeti Crnu Goru.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?