Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković u utorak u Londonu na Samitu Zapadnobalkanske šestorke, dan ranije sastanci ministara unutrašnjih i vanjskih poslova

Objavljeno: 09.07.2018. 00:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković će, na poziv predsjednice Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Tereze Mej, učestovati u utorak u Londonu na Petom samitu šefova vlada Zapadnobalkanske šestorke koji se održava u okviru Berlinskog procesa.

Teme Petog samita su poboljšanje bezbjednosti Zapadnog Balkana i saradnja na izazovima koji predstavljaju prijetnju po region i Evropu i podsticanje njegove ekonomije i dobrosusjedske saradnje.

Na Samit su, pored premijera šest država Zapadnog Balkana, pozvani i predsjednici vlada država Evropske unije koje učestvuju u Berlinskom procesu, premijer Republike Poljske Mateuš Moravjecki, u svojstvu domaćina narednog samita, 2019. godine i evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han.

Uoči Samita, u ponedjeljak, u Londonu će, na poziv ministra vanjskih poslova Velike Britanje Borisa Džonsona, boraviti ministar vanjskih poslova Crne Gore Prof. dr Srđan Darmanović. Šefovi diplomatija Zapadnbalkanske šestorke će razgovarati sa predstavnicima civilnog društva na temu evropskih integracija, a zatim razmotriti na zasebnom sastanku pitanja bilateralne saradnje, regionalne bezbjednosti i migracija.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić učestvovaće u ponedjeljak u Londonu na sastanku ministara unutrašnjih poslova Zapadnobalkanske šestorke. Teme sastanka, čiji je domaćin britanski ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid, su saradnja i razmjena informacija u suočavanju sa bezbjednosnim prijetnjama i unapređenje regionalne u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima, terorizma i nelegalne trgovine vatrenim oružjem.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke svih događaja.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?