Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Obuke povodom novih zakonskih rješenja

Objavljeno: 10.07.2018. 18:58 Autor: MJU

Ministarstvo javne uprave i Uprava za kadrove povodom primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima i Zakona o lokalnoj samoupravi organizovali su u ponedjeljak, 9. jula u Upravi za kadrove seminar za državne službenike na temu "Službenički sistem u kontekstu novog Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o državnim službenicima i namještenicima". Predavači na seminaru su bili Danijela Nedeljković Vukčević, generalna direktorica Direktorata za državnu upravu u Ministarstvu javne uprave, Jadranka Vukčević, generalna direktorica Direktorata za lokalnu samoupravu u Ministarstvu javne uprave, Svetlana Vuković, direktorica Uprave za kadrove, Đuro Nikač i Jadranka Đurković, pomoćnici direktorice Uprave za kadrove.

Predavači na seminaru su upoznali polaznike sa novinama u oblasti zapošljavanja, posebno onim koje se odnose na skraćivanje i pojednostavljenje procedure zapošljavanja, unapređenje internih procedura transfera kadrova između i unutar državne uprave, sistema nagrađivanja, te profesionalizaciju najviših rukovodećih pozicija.

Primjena novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima počela je 1. jula. Novim zakonskim rješenjima je dodatno unaprijeđen normativni okvir za službenički sistem, stvoreni uslovi za kvalitetnije upravljanje ljudskim resursima u smislu zapošljavanja i napredovanja po sistemu zasluga, te jačanje profesionalizma, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

 MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?