Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šehović: Uniforma ne daje pravo na demonstraciju sile, u njoj ćete stajati na braniku vrijednosti društva

Objavljeno: 10.07.2018. 18:49 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Da policijska uniforma ne govori samo o završenoj školi za poziv policajca, niti daje parvo na demonstraciju sile, već predstavlja privilegiju profesionalaca koji će stajati na braniku vrijednosti našeg društva, poručio je danas ministar prosvjete dr Damir Šehović 10. generaciji svršenih polaznika Obrazovnog programa za zanimanje policajac/ka na svečanosti povodom završetka školovanja.

Pored ministra, polaznicima su se obratili i direktor Policijske akademije Boban Šaranović, VD direktora Uprave policije Vesko Damjanović, kao i najbolji polaznik 10. generacije Policijske akademije Đuro Bojić.

Obraćajući se svršenim polaznicima Akademije, Šehović je naglasio da policija građanima treba da pošalje poruku da je tu da bi ih zaštitila, prevenirala štetu, obezbijedila mirno okruženje za njih i njihove porodice i osigurala sprovođenje zakona.

 PR služba

“Rekao sam na ispraćaju jedne od prethodnih generacija, reći ću i sad: mladi ljudi, svršeni polaznici Akademije, morate stalno imati u vidu da je uniforma privilegija koja ne govori samo da ste se školovali za ovaj poziv, već nosi poruku da ste branioci vrijednosti jednog društva na najdirektniji način. Da nijeste tu da biste demonstrirali silu, već profesionalizam, saosjećanje, hrabrost, pravdoljubivost i dobar karakter”, naglasio je Šehović i dodao da ih uniforma obavezuje na izdizanje iz slabosti.

“Jer kada obučete uniformu, vi imate obavezu da se izdignete iz slabosti sa kojima se često koketira. To jeste teret, ali vjerujem da ćete ga nositi dostojanstveno i onako kako su vas prethodne dvije godine učili najbolji”, poručio je on.

PR Služba

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je među svršenim polaznicima i 11 djevojaka.

“Posebno mi je drago da među vama ima i 11 mladih dama, koje su sa istom odlučnoću koračale ka cilju čime su pokazale snagu svih pripadnica ljepšeg pola da se bore za ambijent poštovanja temljenih prava i sloboda.”

Čestitajući polaznicima, direktor Policijske akademije Boban Šaranović izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima 10. generacije Akademije. Koristeći poznatu krilaticu da su u životu najvažnija dva dana: dan rođenja i onaj kada shvatimo za šta smo rođeni, on je poručio akademcima da je uvjeren će i pored brojnih prepreka i nesavršenih uslova na koje će nailaziti tokom rada, oni ipak biti jaki i svoj poziv obavljati odgovorno.

PR služba

Vesko Damjanović VD direktora Uprave policije istakao je da je poziv policajca častan poziv koji zahtjeva mnoga odricanja.

“Očekujem da vi ipak nemate dilema, jer uniforma koju ćete nositi treba da vas podsjeca na važnost uloge koju ćete imati”, poručio je Damjanović. On je naglasio da ulaganje u modernizaciju policije treba da bude kontinuirano kako bi odgovor države na sve izazove bio adekvatan.

Najbolji polaznik 10. generacije Akademije, Đuro Bojić rekao je da je zajedno sa svojim kolegama sazrijevao u procesu edukacije.

PR služba

“Moje kolege i ja danas smo drugačiji od onih zbunjenih lica koji su prije dvije godine kročili na Akademiju. Bili smo dosljedni i nikakvi problemi nijesu nas pokolebali”, rekao je Bojić i pohvalio odnos profesora prema polaznicima Akademije.
PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?