Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Simović u Ulcinju: Pokrenuti investicioni zamah u Ulcinju traži angažovan odnos lokalne samouprave

Objavljeno: 11.07.2018. 01:06 Autor: MPRR

MPRRMPRR

Investicioni zamah koji je otpočeo u Ulcinju traži angažovan odnos lokalne samouprave, uz nastavak podrške Vlade, kako bi se nastavio ubrzan razvoj opštine, otvorila nova radna mjesta i poboljšao kvalitet života građana Ulcinja, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na današnjem sastanku sa rukovodstvom Opštine, u okviru radne posjete.

Na sastanku potpredsjednika Vlade, sa saradnicima, i rukovodstva lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem, konstatovano je zadovoljstvo zbog ralizacije niza infrastrukturnih projekata na području Ulcinja, a koji predstavljaju osnovu za dalje interesovanje investitora. Na sastanku su analizirani svi aktuelni razvojni projekti u turizmu, poljoprivredi i energetici. Konstatovano je da je investicioni zamah već počeo u ovim oblastima.  

Potpredsjednik Simović je ocijenio da je potreban angažovan odnos lokalne samouprave da bi se taj investicioni zamah prihvatio i dao adekvatan odgovor, uz nastavak podrške sa nivoa Vlade koji, kako je kazao, neće izostati i u narednom periodu.

Ocijenjeno je da bi bilo dobro da projekat izgradnje puta od Ulcinja prema Krutama ide bržom dinamikom, ali i uvjerenje da će se uspješno završiti u narednoj sezoni. Potpredsjednik Simović je kazao da ga raduju i ulaganja CEDIS na prostoru opštine, ali je izrazio i zabrinutost zbog situacije na terenu. “Realizovana je velika investicija, podignuta trafostanca, dio kabla položen, ali to ne može da osjeti lokalno stanovništvo i preduzetnici, jer se pojavio imovinski problem u dijelu od par desetina metara. O tome govorim kad kažem da je potreban angažovaniji odnos lokalne samouprave da se takvi i slični problemi pravovremeno preveniraju. To traži odlučniji odnos i određene korekcije u pravnom sistemu u Zakonu u eksproprijaciji zemljišta kada je u pitanju javni interes”, poručio je Simović.

Na sastanku je istaknuta potreba i angažovanijeg odnosa lokalne uprave prema naplati prihoda, u cilju doprinosa konsolidaciji lokalnih finansija, kao i u svim oblastima u kojima građani treba da osjete da imaju kvalitetan servis za svoje potrebe.

Radovi na desnom rukavcu Bojane teku planiranom dinamikom

Tokom radne posjete Ulcinju, potpredsjednik Simović  obišao je radove na račvi rijeke Bojane, gdje je započeto izvlačenje materijala iz korita rukavca u cilju uspostavljanja potrebne protočnosti.

“Prošle godine smo imali opomenu od rijeke Bojane, čiji tok je zaustavljen i prijetila opasnost po Adu Bojanu. To je bila situacija koja je ukazala da je neophodno hitno reagovati i u kontinuitetu se baviti stanjem korita rijeke koja je važna, koja ima međunarodni značaj, i za čiji proticaj kroz oba rukavca postoji međunarodni ugovor koji tačno definiše potreban protok. Na bazi tih pametara, i prethodno urađenog projekta, krenuli smo u prdubljivanje korita na kritičnim tačkama, prije svega, na rukavcu. Radovi koje izvode “Cijevna komerc”, teku dobro. Dnevno se izvadi oko 1.500 kubika vrijednog materijala koji ima svoju upotrebnu vrijednost. Dakle od jednog problema prisutnog duži niz godina, dolazimo u aktivnu poziciju. Država u saradnji sa lokalnom upravom, uz angažman izvođača, rješava  dugogodišnji problem, a ujedno se otvara prostor za rješavanje drugih pitanja”, kazao je potpredsjednik Vlade.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?