Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Državni sekretar Milovan Vujović primio rektora turskog Univerziteta Trakija prof.dr Erhana Tabakoglua

Objavljeno: 11.07.2018. 21:14 Autor: PR služba
Državni sekretar Ministarstva zdravlja Milovan Vujović sa saradnicima, primio je danas delegaciju Univerziteta Trakija iz Turske, koju je predvodio rektor prof.dr Erhan Tabakoglu. Sastanku je prisustvovao i ambasador Turske u Crnoj Gori, NJ.E. Serhat Galip.
Državni sekretar Vujović izrazio je zadovoljstvo zbog dobre saradnje koju Crna Gora ima sa Turskom u oblasti zdravstva, ističući da je to od neprocjenjivog značaja za jačanje kadrovskih kapaciteta i razvoj zdravstvenog sistema, s obzirom na nivo zdravstvenih usluga koji se pruža u prestižnim turskim zdravstvenim centrima. On je istakao da i u narednom periodu očekuju nastavak i produbljivanje saradnje u oblasti zdravstva, kroz edukaciju naših ljekara i srednjeg medicinskog kadra u turskim klinikama i boravak turskih stručnjaka u crnogorskim zdravstvenim ustanovama.
Sa druge strane, prema riječima Vujovića, Crna Gora može da ponudi turskim državljanima usluge iz oblasti rehabilitacije i fizioterapije, po kojima je naša zemlja već prepoznatljiva i koje su dobra osnova za razvoj zdravstvenog turizma.
Rektor Univerziteta Trakaji, prof. dr Tabakoglu informisao je predstavnike Ministarstva zdravlja da se u okviru njihove ustanove, nalazi i Medicinski fakultet i uz njega najveći bolnički centar u regionu. U bolnici su, kako je kazao zastupljene sve medicinske grane i izvode se sve najsavremenije dijagnostičke i terapijske procedure i najsloženiji operativni zahvati. U tom smislu, na sastanku je bilo riječi o mogućnostima za uspostavljanje saradnje, kako u dijelu stručnog usavršavanja naših ljekara, tako i upućivanja crnogorskih osiguranika na liječenje u tamošnjoj bolnici.
Ambasador Turske u Crnoj Gori NJ.E. Serhat Galip podsjetio je na dosadašnje zajedničke aktivnosti u oblasti zdravstva, posebno u dijelu edukacije ljekara, budući je značajan broj crnogorskih ljekara već bio na edukaciji u turskim zdravstvenim centrima. Galip je izrazio nadu da će se u narednom periodu nastaviti dobra saradnja sa turskim institucijama, zahvaljujući kojima bi se dodatno unaprijedili veoma dobro odnosi dvije zemlje u oblasti zdravstva.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?