Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Rasvijetljena tri krivična djela razbojništvo; četiri lica lišena slobode

Objavljeno: 11.07.2018. 21:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela razbojništvo i tom prilikom lišili slobode četiri lica osumnjičena da su počinila ova krivična djela, od kojih je jedno lice maloljetno.

Naime, službenici CB Podgorica su, 10.07.2018. godine, rasvijetlili krivično djelo razbojništvo, istog dana kada je i počinjeno, i tom prilikom lišili slobode M.R. (23) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo na štetu B.M. iz Podgorice. Oštećeni je službenicima CB Podgorica prijavio, 10.07.2018. godine oko 13,30 časova, da ga je fizički napalo nepoznato lice i tom prilikom mu otuđilo mobilni telefon marke „LG“. Odmah po prijavi službenici CB Podgorica su preduzeli intenzivne mjere i radnje i u kratkom roku identifikovali, locirali i lišili slobode osumnjičenog M.R. On je, kako se sumnja, navedenog dana, u ulici Jovana Tomaševića prišao oštećenom i bez ikakvog povoda mu zadao više udaraca po glavi i tijelu, nakon čega je oštećeni pao na asfaltnu podlogu. M.R. je, sumnja se, iz zadnjeg džepa oštećenog lica otuđio mobilni telefon i udaljio se u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji naložio da mu se M.R. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Nadalje, službenici CB Podgorica su, istog dana, rasvijetlili dva krivična djela razbojništvo i tom prilikom lišili slobode V.M. (18), S.C. (18), oba lica iz Podgorice, i maloljetnog B.H, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela na štetu Z.S. iz Tivta i D.Ć. iz Budve.

Oni su, kako se sumnja, prvo krivično djelo počinili, 20.06.2018. godine, na način što su u Tivtu ušli u taksi vozilo jednog udruženja kojim je upravaljao oštećeni Z.S. i zatražili prevoz do Podgorice. Dolaskom u Podgoricu, nastavljaju vožnju do naselja Konik, gdje, V.M. izlazi iz vozila a maloljetni B.H, kako se sumnja, sa zadnjeg sjedišta hvata vozača i uz prijetnju nožem zahtjeva da mu preda novac. Treće lice, S.C. je, sumnja se, za to vrijeme iz ladice otuđio telefon, i uz prijetnju šrafcigerom od oštećenog zahtjevao da izađe iz vozila. Tom prilikom S.C. je oštećenom, sumnja se, iz zadnjeg džepa otuđio novčanik u kojem se nalazilo oko 80 eura. V.M. i B.H. su, sumnja se, izvršili premetačnu vozila i iz ladice otuđili novac u iznosu od oko 75 eura.

Drugo krivično djelo ova lica su, kako se sumnja, počinila, 01.07.2018. godine, na način što su na stajalištu u Petrovcu zaustavili taksi vozilo jednog udruženja kojim je upravljao D.Ć. i zatražili prevoz do Podgorice. Dolaskom u Podgoricu, na putu prema Tuzima, traže od oštećenog da zasutavi vozilo kao bi S.C. izašao. Maloljetni B.H. je, kako se sumnja, izvadio ključ iz brave i uz prijetnju puškom – dvocijevkom od oštećenog D.Ć. zahtijevao da napusti vozilo i da legne na zemlju, oštećeni je izašao iz vozila i rukom uhvatio cijev puške odbijajući da legne na zemlju. B.H. je, sumnja se, tom prilikom izvadio nož i nanio povrede D.Ć. Sumnja se da je S.C. iskoristio tu situaciju i iz vozila otuđio novac u iznosu od 100 eura, nakon čega su se sva tri lica udaljila u pravcu naselja Konik.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se sva tri lica liše slobode i da mu se privedu uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela razbojništvo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?