Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Misija OSCE i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava nastavljaju da unaprijeđuju politiku rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou

Objavljeno: 11.07.2018. 16:17 Autor: PR služba
 

Misija OSCE i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava nastavljaju da unaprijeđuju politiku rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou konstatovano je na sastanku Mreže koordinatora/ki sa lokalnog nivoa. Na sastanku su predstavljene sprovedene aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou, kao i one čije je sprovođenje u toku.

Napravljen je presjek stanja i zaključeno da treba nastaviti sa aktivnom implementacijom politika koje uključuju rodnu perspektivu.

Dogovoreno je da će Misija i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava pružati dalju stručnu podršku pri izradi lokalnih akcionih planova. S tim u vezi, planiraju se zajedničke aktivnosti u narednom periodu.

Na sastanku je konstatovano da su kroz saradnju Ministarstva, Misije OEBS-a i opština, unaprijeđene dobre prakse u ostvarivanju politike jednakih mogućnosti na lokalnom nivou što predstavlja podsticaj za dalje unaprijeđenje kapaciteta lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost i podizanje nivoa znanja, sa ciljem ostvarivanja potpune ravnopravnosti na svim nivoima.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?