Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković uputio saučešće porodici Alfandari i Jevrejskoj zajednici CG: Jaša je svakodnevno doprinosio multikonfesionalnom skladu u Crnoj Gori i u regionu

Objavljeno: 12.07.2018. 21:03 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je u ime Vlade i u lično ime saučešće porodici preminulog predsjednika Jevrejske zajednice Crne Gore Jaše Alfandarija i Jevrejskoj zajednici Crne Gore.

„Istinski posvećen ideji mira, tolerancije i poštovanja ljudskih prava, Jaša je svojom požrtvovanošću svakodnevno doprinosio multikonfesionalnom skladu u Crnoj Gori, i u regionu. Dakle, vama je bio blizak, a našem demokratskom društvu važan i odan. 'Suviše sam mali da bih mogao da odlučujem šta je ispravno, a šta ne. Cijela naša religija je koncipirana na principu slobode” - govorio je. Zato danas, kada se Crna Gora oprašta od svog prijatelja, a Jevrejska zajednica Crne Gore od svog osnivača, ostaje nam obaveza da zajednički, sjećajući se velikog čovjeka i humaniste, nastavimo njegovu misiju očuvanja ideje slobode i tolerancije, kao temeljnih civilizacijskih vrijednosti“ – navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Duška Markovića upućenom porodici Alfandari i Jevrejskoj zajednici Crne Gore.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?