Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Skadru juče održan prvi zajednički sastanak vezano za Studiju izvodljivosti za jadransko-jonski koridor kroz Crnu Goru i Albaniju

Objavljeno: 12.07.2018. 20:54 Autor: MSP

Delegacija predvođena državnom sekretarkom Angelinom Živković boravila je juče u radnoj posjeti Skadru, gdje je održan prvi zajednički sastanak vezano za Studiju izvodljivosti za jadransko-jonski koridor kroz Crnu Goru i Albaniju. Na radnom sastanku su pored predstavnika Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Ministarstva održivog razvoja i turizma, učestvovale i kolege iz Albanije, predstavnici resornog ministarstva saobraćaja, konsultanti koji rade na Studiji, koji dolaze iz konzorcijuma IPF 5, Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), dok je ispred Evropske banke za obnovu i razvoj, vođeće finansijske institucije na ovom projektu, bio gospodin Rade Ralević. Sastanku su ispred resornog Ministarstva saobraćaja i pomorstva prisustvovale još i Hanja Dedijer Radinović i  Sanja Čarapić, samostalni savjetnici u Direktoratu za državne puteve.

MSP

Studija izdvodljivosti (WB14-REG-TRA-01) finansira se iz grant sredstava EU kroz Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF) u iznosu od 3,5 miliona eura. Prvi kick off sastanak održan je 15.novembra 2017. godine, a rok za završetak je 18 mjeseci.

MSP

Na sastanku je predstavljena struktura buduće Studije izvodljivosti jadransko-jonskog koridora kroz Crnu Goru i Albaniju (SEETO Ruta 1 i Ruta 2), odnosno progres tri faze projekta koje su u toku: istraživanje saobraćaja, identifikacija alternativnih ruta na trasi brze saobraćajnice kroz Crnu Goru i autoputa kroz Albaniju, te ocjena alternativa, kao i metodologija i kriturijumi koji će se koristiti prilikom multi-kriterijske analize (MCA), koja treba da opredijeli finalne ishode Studije.

Sljedeći radni sastanak sa konsultantima i predstavnicima WBIF-a i EBRD-a će se održati u skorije vrijeme u Crnoj Gori.


Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?