Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Fondacija Konrad Adenauer vrijedan partner u informisanju javnosti

Objavljeno: 16.07.2018. 19:52 Autor: KEI

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević razgovarao je danas sa direktorom predstavništva Fondacije Konrad Adenauer, Norbertom Bekmanom Dirkesom.

KEIDrljević je informisao sagovornika o statusu pregovaračkog procesa, naglasivši da je, u skladu s novim pristupom pregovora, poseban fokus na reformama u poglavljima 23 i 24. Istakao je da Crna Gora nastoji da ostvari konkretne i vidljive rezultate na terenu, kako u oblasti vladavine prava, tako i u svim ostalim poglavljima pravne tekovine.

Glavni pregovarač je ukazao na važnost informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji i u tom kontekstu istakao značaj podrške Fondacije Konrad Adenauer koja, kroz organizaciju različitih aktivnosti u saradnji s Kancelarijom za evropske integracije doprinosi da informacije dođu do građana, ali i donosilaca odluka u državama članicama EU.

Drljević i Bekman Dirkes su razgovarali o organizaciji predstojećih aktivnosti i razmotrili mogućnosti za unapređenje saradnje s ciljem pravovremenog, tačnog i sveobuhvatnog informisanja javnosti o pristupanju EU.

Zajednički su ocijenili da je proces pristupanja EU je najsnažniji mehanizam za sprovođenje sveobuhvatnih društvenih reformi, a da je pristupanje Crne Gore i čitavog Zapadnog Balkana EU u interesu, kako samih država kandidata za članstvo, tako i cijele Unije.

GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?