Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Radionica na temu branja šumske borovnice sjutra u Plavu

Objavljeno: 18.07.2018. 20:03 Autor: MPRR

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u četvrtak, 19. jula, organizovaće u Plavu radionicu na temu branja šumske borovnice.

Podsjećamo da je Ministarstvo izdalo brošuru „Branje šumske borovnice“, sa ciljem da u susret sezone branja ovog dragocjenog šumskog ploda ukaže na potrebu pravilnog branja, zakonske propise za branje u komeracijalne svrhe i da preporuke kako bi izbjegle posledice nesavjesnog branja.

Radionica je nastavak aktivnosti, s ciljem da se ukaže na značaj primjene dobre poljoprivredne prakse prilikom sakupljanja šumske borovnice.

Učesnici radionice biće predstavnici Ministarstva, opština, otkupljivači i berači šumske borovnice, kao i organizatori manifestacije „Dani borovnice“.

Radionica će se održati u Sali Centra za kulturu, sa početkom u 10,00h.

Nakon radionice, pedstavnici ministarstva posjetiće hladnjače u kojima se obavlja otkup borovnice, kao i neke od lokacija u plavskoj opštini na kojima se sakuplja borovnica.

Pozivamo predstavnike medija da isprate događaj.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?