Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: RCC predstavio program grantova za razvoj turizma na Info Danu u Podgorici

Objavljeno: 18.07.2018. 20:38 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Sekretarijat Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma predstavio je danas program grantova na Info Danu, održanom u prostorijama Ministarstva održivog razvoja i turizma u Podgorici.

Programom će biti obuhvaćeno trideset i više grantova, pojedinačne vrijednosti do 54.000,00 eura, a realizovaće se tokom perioda od tri godine.

Program grantova je sastavni dio projekta razvoja i promocije turizma vrijednog pet miliona eura kojeg finansira Evropska unija, a implementira Savjet za regionalnu saradnju. Program će se realizovati u tri uzastopna ciklusa s ciljem da se u svakom ciklusu spovede najmanje deset pilot projekata.

Javni poziv za dostavljanje ponuda će označiti početak svakog ciklusa koji će biti otvoren za pravna lica, uključujući nevladine i neprofitne organizacije, udruženja, fondacije i lokalne vlasti, koja će biti direktno odgovorna za pripremu, upravljanje i realizaciju grantova.

Prvi poziv za dostavljanje ponuda koji je objavljen 16. jula 2018. godine, predstavljen je na Info Danu, i otvoren je konkretno za lokalne i regionalne organizacije koje se bave razvojem turizma, turističke klastere, organizacije za obrazovanje i usavršavanje koje aktivno učestvuju u razvoju turizma, kao i Nacionalne parkove i parkove prirode. Rok za dostavljanje ponuda je 16.08.2018. godine.

Više informacija o programu grantova možete pronaći na www.rcc.int/tourismgrants.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?