Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najmarljiviji i ove godine na Ivanovim koritima

Objavljeno: 18.07.2018. 21:03 Autor: PR služba

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je besplatno sedmodnevno ljetovanje za osnovce, učenike/ce romske i egipćanske populacije VII, VIII i IX razreda iz Berana, Nikšića i Podgorice. Poziv za učešće upućen je i učenicima/ama iz ostalih gradova sjeverne i centralne regije, međutim, oni nisu bili zainteresovani za učešće u ovoj aktivnosti.

Ljetovanje je upriličeno u dječjem odmaralištu JU “Lovćen Bečići” na Ivanovim koritima na Cetinju, u periodu od 9-16. jula 2018. godine.

Pored niza rekreativnih aktivnosti u kojima su uživali, djeca su svakodnevno pohađala neformalne časove romskog jezika, istorije i kulture Roma kao i obuke na temu prevencija i suzbijanje nasilja i dječijih ugovorenih brakova.

Djeca su bila u pratnji predstavnice  Ministarstva za ljudska i manjinska prava i tri predstavnika/ce romske populacije koji su bili u ulozi vaspitača/predavača.

S obzirom da se u istom periodu u dječijem odmaralištu održavao i ljetnji kamp za mlade rukometašice  Rukometnog saveza Crne Gore, u dogovoru sa trenerom, g. Ivanom Terzićem, održano je predavanje rukometašicama o antidiskriminacionom ponašanju i poštovanju različitosti.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prave svake godine organizuje ovu aktivnost u ljetnjem i zimskom periodu u cilju nastavka aktivnosti na planu motivacije romskih učenika za redovnim pohađanjem nastave i nastavkom školovanja.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?