Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Lišena slobode osumnjičena za KD zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa KD falsifikovanje isprave; Budžetu pričinjena šteta u iznosu od oko 151.000 eura.

Objavljeno: 18.07.2018. 21:00 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u priverednom poslovanju u sticaju sa krvičnim djelom falsifikovanje isprave. Budžetu Crne Gore pričinjena šteta u iznos od oko 151.000 eura.

Naime, službenici Odsjeka su lišili slobode T.N. (38) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krvičnim djelom falsifikovanje isprave.

Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je u pogledu prekoračenja granica svog ovlašćenja, 17.04.2018. godine, podnijela Poreskoj upravi PJ Podgorica falsifikovanu mjesečnu prijavu poreza na dodatu vrijednost za mjesec januar 2018. godine za preduzeće „VIP.ME“ d.o.o. Ona je u toj prijavi, sumnja se, lažno prikazala stvarno stanje stvari i na taj način za ovo privredno društvo pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 150.826 eura, čime je za ovaj iznos pričinila štetu Budžetu Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?