Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

MUP i Ustanova za jačanje ljudske bezbjednosti potpisali Memorandum o saradnji u oblasti čišćenja teritorije od neeksplodiranih ubojnih sredstava

Objavljeno: 19.07.2018. 19:14 Autor: MUP
Direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić i direktor Ustanove za jačanje ljudske bezbjednosti (ITF), humanitarne organizacije uspostavljene od strane Vlade Republike Slovenije, Tomaž Lovrenčič, potpisali su danas Memorandum, kojim je i zvanično otpočela saradnja na projektu pružanja pomoći u oblasti čišćenja teritorije od neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS), zaostalih iz prethodnih ratova.

MUPPotpisivanjem ovog memoranduma, kako je kazao direktor Mulić, Vlada Crne Gore u saradnji sa ITF-om u naredne dvije godine realizovaće aktivnosti u dijelu opremanja magacina za skladištenje NUS-a, opremanje poligona za njihovo uništavanje, a od sredstava projekta čija je ukupna vrijednost 1.750.000 dolara, finansiraće se, između ostalog, i istraživanje tunela Potkop u opštini Herceg Novi, koji je na samom završetku II svjetskog rata bio miniran i srušen, a u čijoj su neposrednoj blizini veoma važni turistički objekti, poput Porto Montenegra, Porto Kumbora i turističkog kompleksa Luštica.

Izrazivši zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma, direktor ITF-a Lovrenčič je iskazao uvjerenje da će se realizacija projekta imati pozitivan socijalni, ekonomski i ekološki uticaj na život građana Crne Gore i njihovu životnu okolinu.

Današnjem potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori, Nj.E. Mitja Močnik, kao i predstavnik Kancelarije za bilateralnu saradnju i odbranu u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, Brian Mcllenan, čija je Vlada glavni donator ovog projekta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?