Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Drljević – Červenjakov: Bugarska će nastaviti da snažno podržava evropski put Crne Gore

Objavljeno: 20.07.2018. 16:11 Autor: KEI
Glavni pregovarač Aleksandar Drljević primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Bugarske Mladena Červenjakova.

Drljević je zahvalio Červenjakovu na konstruktivnoj saradnji o značajnoj podršci koju je Bugarska pružala i pruža ostvarenju ključnih vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore – članstvu u NATO i EU. U tom kontekstu je posebno potcrtao doprinos bugarskog predsjedavanja EU tokom kojeg je pitanje proširenja na Zapadni Balkan vraćeno među prioritete Unije, osnaženo prisustvo Unije u regionu i od strane najviših zvaničnika EU potvrđena evropska perspektiva ovog dijela Evrope.

Ambasador Červenjakov je istakao zadovoljstvo što je tokom njegovog mandata Crna Gora ostvarila članstvo u NATO-u i postigla značajan napredak u pristupanju EU. Poručio je da će Bugarska nastaviti da snažno podržava evropski put Crne Gore, kako u političkom dijalogu, tako i kroz pružanje ekspertske pomoći u više pregovaračkih poglavlja.

Poručio je da je ga, kao iskrenog prijatelja Crne Gore, raduje što je za vrijeme njegovog mandata ostvaren ogroman napredak na svim poljima. Prenio je očekivanje da će dobar tempo u sprovođenju reformi i napredovanju prema EU biti nastavljen, te da će se Crna Gora u kratkom vremenskom periodu pridružiti evropskoj porodici.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EU I PROCESU PRISTUPANJA EU
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?