Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Danas počela kampanja „Kad pijem ne vozim“/VIDEO

Objavljeno: 20.07.2018. 17:20 Autor: UP
Uprava policije MUP-a i Pivara Trebjesa i ove godine realizuju kampanju „Kad pijem ne vozim“ koja će trajati do 31. avgusta 2018. godine. Cilj ove kampanje je ukazivanje na štetne posljedice upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola budući da takvo nezakonito i neodgovorno ponašanje može prouzrokovati teške posljedice po život učesnika u saobraćaju. Ovo iz razloga što se vozačima koji upravljaju pod dejstvom alokohola povećava samopozdanje a smanjuje osjećaj odgovornosti, istovremeno vozači koji upravljaju pod dejstvom alkohola otežano zapažaju i imaju sporije reakcije, precjenjuju svoje sposobnosti i postaju neoprezni.

Kampanja „Kad pijem ne vozim“ počinje danas, 20.07, a trajaće do 31.08.2018. godine. Aktivnosti kontrole će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama. Kontrole vozača biće pojačane kako u večernjim tako u u dnevnim časovima.

Kroz više različitih segmenata kampanje „Kad pijem, ne vozim“ , Pivara Trebjesa u kontinuitetu radi na podizanju svijesti javnosti o važnosti odgovorne konzumacije alkohola. Pored podrške realizaciji promo aktivnosti ove kampanje, Pivara Trebjesa će Upravi policije i ove godine donirati pet alkometara, u okviru saradnje koja postoji od 2009. godine a u toku koje je Pivara Trebjesa do sada donirala ukupno 23 alkometra u cilju obezbjeđivanja još efikasnijeg rada saobraćajne policije.

Važan segment kampanje čini i TV spot, koji je Uprava policije izradila u saradnji sa Pivarom Trebjesa i Fakultetom vizuelnih umjetnosti u Podgorici, a koji će emitovati TV stanice sa nacionalnom frekvencijom, kao i bilbord kampanje u više crnogorskih gradova, saobraćajni policajci će tokom redovnih aktivnosti, kao i aktivnosti za vrijeme vikenda, vozačima dijeliti osvježivače vazduha za vozila sa porukom kampanje „Kad pijem ne vozim“, kako bi ih stalno podsjećali na rizike koje sa sobom nosi vožnja pod dejstvom alkohola.

Edukativni video „Kad pijem ne vozim“ možete preuzet OVDJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?