Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Radna posjeta potpredsjednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, prof. dr Zorane Mihajlović

Objavljeno: 20.07.2018. 20:00 Autor: MSP

Potpredsjednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović boraviće u ponedeljak 23. jula u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Delegacija Republike Srbije, na čelu sa potpredsjednicom Mihajlović, će obići gradilište mosta Moračica koji predstavlja najzahtjevniji objekat na prioritetnoj dionici autoputa Bar Boljare, a koji predstavlja dio autoputa Beograd-Južni Jadran.

Mihajlović će se na gradilištu mosta Moračica susresti sa predstavnicima izvođača radova, kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) i predstavnicima nadzornog organa, francusko-italijanskog konzorcijuma INGEROP-GEODATA.

Tokom zvanične posjete predviđeno je i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije.

Memorandum će, u ime Vlade Crne Gore, potpisati gospodin Osman Nurković, ministar saobraćaja i pomorstva, a u ime Vlade Republike Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Potpisivanje memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije predviđeno je u Vili Gorica u 11.15h, a izjave za medije gospodina Osmana Nurkovića, ministra saobraćaja i pomorstva Crne Gore i gospođe Zorane Mihajlović, potpredsjednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije u 11.25h.

Osim o realizaciji projekta autoputa kao jednom od ključnih infrastrukturnih projekata za obije zemlje, na radnom sastanku biće razgovora i o drugim temama iz oblasti saobraćaja, u cilju unapređenja buduće saradnje dvije zemlje.

Napominjemo da je zbog organizacije događaja u Vili Gorica neophodna akreditacija novinara i kamermana na broj telefona/email adresu kontakt osobe iz Službe za odnose sa javnošću i protokol ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je: 

Haris Šabotić, mob: 069 360 673, e-mail: haris.sabotic@msp.gov.me

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

            Služba za odnose s javnošću i protokol  

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?