Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori u posjeti Ministarstvu nauke

Objavljeno: 20.07.2018. 20:45 Autor: Ministarstvo nauke
Anar Adžamov, savjetnik u Diplomatskom predstavništvu Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori, Orhan Alijev, ataše i Sejran Mirzazada, direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana Crne Gore, boravili su danas u zvaničnoj posjeti Ministarstvu nauke i tom prilikom se susreli sa ministarkom dr Sanjom Damjanović.

Sagovornici su razgovarali o uspostavljanju naučno-tehnološke saradnje između Republike Azerbejdžan i Crne Gore, potpisivanju bilateralnog sporazuma, finansiranju potencijalnih projekata od zajedničke koristi, kao i iskustvu Azerbejdžana u implementaciji start up nacionalnih politika. U Azerbejdžanu veliki broj mladih ljudih se upravo pokreće start up preduzeća i na taj način samostalno stvara svoje šanse na tržištu.

U tom kontekstu, ministarka je upoznala sagovornike sa mjerama Ministarstva nauke u cilju uspostavljanja efikasnog inovativnog ekosistema i ambijenta za razvoj inovacija i prenos tehnologija, mogućnostima uvođenja poreskih olakšica za start up preduzeća, te aplikacijom za novi specijalni instrument podrške inovativnim startapovima kod Evropske Komisije.

Ona je saopštila da je trenutno jedan od prioriteta Ministarstva nauke osnivanje prvog Naučno-tehnološkog parka, a koji predstavlja jedan od strateških i prioritetnih projekata Vlade Crne Gore. S tim u vezi, predstavnici Republike Azerbejdžan su ponudili razmjenu iskustva i prakse te zemlje u toj djelatnosti i pozvali ministarku Damjanović da učestvuje na Forumu o interkulturalnom dijalogu, sa fokusom na obrazovanje i nauku, a koji će se u oktobru održatu, u Bakuu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?