Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Margaret Ujehara

Objavljeno: 20.07.2018. 20:46 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Margaret Ueharom (Margaret Uyehara) u okviru oproštajne posjete Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Ministar Bošković se zahvalio na sveukupnom doprinosu Ambasade SAD reformama u Crnoj Gori tokom mandata Nj.E. Uehare. Posebno je ukazao na snažnu podršku evro-atlantskim strijemljenjima Crne Gore, odnosno pomoć u ispunjavanju neophodnih preduslova, što je rezultiralo punopravnim članstvom naše zemlje u NATO. S tim u vezi, Bošković je istakao da Sjedinjene Američke Države predstavljaju glavnog strateškog saveznika Crnoj Gori, te izrazio zadovoljstvo što će kvalitetna i sveobuhvatna odbrambena saradnja dvije zemlje nastaviti da se razvija u domenima edukacije i modernizacije crnogorske Vojske, te jačanju nivoa interoperabilnosti u skladu sa najvišim standardima. Ministar se takođe zahvalio odlazećoj ambasadorki Uehari i na ličnom doprinosu u oblasti razvoja demokratskih kapaciteta crnogorskog društva, kao i na jačanju saradnje bezbjednosnih sektora dvije zemlje.

Ambasadorka Uehara izrazila je zadovoljstvo uspješno realizovanim reformama i članstvom Crne Gore u Alijansi, naglasivši da danas crnogorski vojnici sa ponosom stoje "rame uz rame” sa ostalim zemljama saveznicima, aktivno doprinoseći globalnoj bezbjednosti. Izražavajući uvjerenje da će i u narednom periodu bilateralna saradnja dvije zemlje nastaviti da se unapređuje, Uehara je istakla da će Sjedinjene Američke Države i dalje biti snažna podrška Crnoj Gori u domenu jačanja nacionalnih odbrambenih kapaciteta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?