Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Pronađeni i oduzeti dijelovi za izradu pet eksplozivnih naprava, pištolj i municija u ilegalnom posjedu; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 20.07.2018. 20:30 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju otkrivanja i dokazivanja krivičnih djela protiv života i tijela izvršenih podmetanjem i aktiviranjem eksplozivnih materija, pretresom pronašli i oduzeli elektronske komponente i dijelove za izradu improvizovanih eksplozivnih materija kao i pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici CB Nikšić su, 19.07.2018. godine, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.P. (63) iz Nikšića. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli elektronske komponente i djelove, koji su kako se sumnja, bili namjenjeni za izradu pet improvizovanih eksplozivnih naprava i pištolj marke „Zastava“ kalibra 6.35 mm u ilegalnom posjedu kao i veći broj municije različitog kalibra, takođe u ilegalnom posjedu.

Svi navedeni djelovi improvizovanih eksplozivnih naprava bili su pripremljeni, kako se sumnja, za povezivanje sa elektro detonatorskim kapislama i dalje sa eksplozivnim punjenjem, a način aktiviranja, sumnja se, tako pripremljenih naprava, bio bi daljinskim putem.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se M.P. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U konsultaciji sa nadležnim tužiocem preduzimaju se dalje tužilačko – policijske mjere i radnje prema osumljičenom licu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?