Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Rasvijetljena četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta; tri lica lišena slobode

Objavljeno: 24.07.2018. 20:55 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, u periodu od 14. do 20. jula ove godine, rasvijetlili četiri imovinska delikta – razbojništvo, dvije teške krađe i krađu, i lišili slobode tri lica zbog sumnje da su ih počinila.

Naime, 20.07.2018. godine slobode je lišen A.K. (29) iz Podgorice, koji se sumnjiči da je počinio razbojništvo i tešku krađu. On je, kako se sumnja, navedenog dana počinio razbojništvo na štetu A.M. na način što joj je, u ulici V proleterske u Podgorici, prišao sa leđa i iz ruke joj otrgao torbu, kojom prilikom je A.M. pala na tle. A.M. je pokušala da ga zaustavi, u čemu nije uspjela, ali je ovaj događaj vidio građanin R.C. koji je sustigao A.K. zajedno sa policijskim službenikom Z.Đ. koji nije bio na dužnosti. A.K. je zadržan do dolaska patrole kojoj je predat. Građanki A.M. su vraćene otuđene stvari. Takođe se sumnja da je A.K, pet dana ranije, 15.07, počinio tešku krađu na način što je prišao drugoj ženskoj osobi, A.M, sa leđa, u istoj ulici, i iz ruke joj istrgao novčanik u kojem su se nalazili novac, lična dokumenta i bankovne kartice, nakon čega je pobjegao.

Službenici CB Podgorica su navedenog dana, 20.07, lišili slobode i A.I. (22) iz Plava, nastanjenu u Cetinju, zbog sumnje da je, na štetu prodajnog objekta „Kips“, počinila krivično djelo krađa. Ona je, kako se sumnja, istog dana iz prodajnog objekta ove firme u mjestu Cijevna otuđila izvjesnu količinu različitih prodajnih artikala.

Slobode je lišen i Z.K. (37) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa, na štetu građanke D.P. On je, kako se sumnja, 14.07.2018. godine, ušao u ulaz zgrade u kojoj oštećena stanuje u naselju Zabjelo u Podgorici, i to u momentu kad je oštećena ušla u ulaz, i iz ruke joj istrgao novčanik u kojem su se nalazili novac, mobilni telfon i druge lične stvari. Odmah po prijavi, policijski službenici su krenuli u potragu za izvršiocem i istog dana lišili slobode Z.K. zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. Kod njega su pronađeni novac i mobilni telefon koji su vraćeni oštećenom licu.

Sva tri lica lišena slobode su privedena nadležnom tužiocima, uz krivične prijave, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?